Dôležitosť zábradlia pri schodoch na mieru

Úžasne navrhnuté interiérové schodisko nie je kompletné bez krásneho zábradlia. V skutočnosti je to často práve zábradlie a madlo, ktoré skutočne priťahuje pozornosť a posúva vnútorné ale aj vonkajšie schody na novú úroveň. Poďme preskúmať populárne typy schodiskového zábradlia. Pozrite si inšpiračné fotografie nápadov na dizajn. Keď uvažujete o stavbe schodov na mieru pre svoj domáci projekt, zvážte tieto možnosti návrhu zábradlia pre schodisko.

Tepané zábradlie

Nepochybne extravagantné schodiskové zábradlie z tepaného železa ponúka neobmedzené možnosti dizajnu a je vhodné pre rovné aj zakrivené schody a balkóny. Ozdobné kovové zábradlie sú výsledkom našich viac ako 20 ročných skúseností v oblasti zámočníctva a poctivého remeselného kováčstva, ktoré sa dedí v našej generácii druhé pokolenie.

Jednou z hlavných výhod tepaného železa je jeho univerzálnosť. Od čistého moderného štýlu až po prepracované toskánske zvitky – tepané železo je možné tvarovať tak, aby vyhovovalo potrebám vášho interiéru alebo exteriéru.

Nižšie môžete vidieť ornamentálne zábradlie na vonkajších schodoch, ktoré sme realizovali v obci Močenok. Krásny vzor vyzdvihla čierna matná farba, ktorú sme na tieto železné zábradlie naniesli.

detail zábradlia z kovu na mieru

Minimalistické železné alebo pozinkované zábradlie

Vďaka moderným čistým líniám a dlhej životnosti sú tieto systémy zábradlí tiež veľmi univerzálne. Vďaka jednoduchému a účelnému dizajnu oživíte vašu víziu schodov.

Čisté línie pozinkovaného schodiska umocňujú jeho jednoduchý tvar a dotvárajú celkový vzhľad. Sivá náterová farba krásne kontrastuje so štruktúrovaným vzhľadom múru na pozadí.

biele exteriérové schody na prvé poschodie zo záhrady na mieru

Sklenené zábradlie

Mimoriadne moderný prvok v každej domácnosti. Schodisko vďaka sklenej výplni nepôsobí tak robustne. Zároveň sa vyzdvihne štruktúra nášľapov a celkovej konštrukcie. Citlivo zvolené sklenené zábradlie dotvára jednoduché a čisté línie moderného interiéru. Tvrdené bezpečnostné sklo znesie aj väčšiu záťaž, akoby ste si možno mysleli. Bodové úchyty sú decentné a nenarúšajú celkový vzhľad schodiska. Navyše je veľmi praktické na údržbu.

dizajnové interiérové schody na mieru so skleneným zábradlím a drevenými nášľapmi

Lanové zábradlie

Ďalej preskúmame ďalšiu populárnu možnosť návrhu zábradlia na schodisku – lanové zábradlie. Taktiež sa môže pochváliť čistými líniami a elegantným moderným vzhľadom. Káblovým zábradlím môžete ľahko vylepšiť každé schodisko alebo balkón. Pevnosť a trvanlivosť tohto riešenia sa perfektne hodí pre projekty všetkých typov, vrátane vnútorných a vonkajších schodísk.

 

Nechajte si vypracovať cenovú ponuku na schody na mieru vrátane štýlového zábradlia. Vďaka rokom skúseností vieme spracovať cenu aj na diaľku, čo je mimoriadne výhodné v týchto pandemických časoch. Presné zameranie schodov na mieru spravíme po schválení zákazky. Samozrejme, cena sa už pre vás nemení a cenová ponuka má platnosť až 30 dní.


    Zdieľajte tento článok na sociálnych sieťach
    Facebook
    Twitter
    LinkedIn
    Telegram