Vstupné schody do domu – na čo sa zamerať?

Ak staviate nový dom, jednou z najdôležitejších veci sú vstupné schody. Neplatí to samozrejme, ak je stavba architektonicky navrhnutá tak, že schody nepotrebuje. Vonkajšie schodisko ale plní hneď niekoľko úloh a preto by ste ich výber nemali podceniť.

Stupňov na schodisku je zriedkakedy viac ako štyri. Na rozdiel od interiérových schodov vedúcich na poschodie alebo exteriérových, ktoré smerujú na terasu, či podkrovia sa jedná o menší prvok, takže prirodzene bude aj lacnejší.

Nejedná sa o žiadne technicky náročné dielo. To ale neznamená, že schody majú byť fádne a nezaujímavé. Práve naopak.

Je potrebné si uvedomiť, že práve schody do domu sú to, čo si návšteva všíma medzi prvými vecami po príchode ku vám. Dojem ale môžete spraviť len raz. Estetickú stránku schodov preto nie je dobré podceniť.

Kov má vo svojej podstate dve úžasné vlastnosti, ktoré otvárajú nepoznané možnosti. Prvou z nich je trvácnosť. Pri správnej a časovo nenáročnej starostlivosti vám vydržia prakticky navždy. Na rozdiel napr. od betónových schodov s dlažbou, ktorá časom môže popraskať alebo jednoducho „vyjde“ z módy.

Ku kovovým vstupným schodom je z hľadiska bezpečnosti vhodné pridať zábradlie. A práve tu je skrytá druhá veľká výhoda kovových vstupných schodov.

jednoduché a účelné exteriérové schodisko do domu

 

Nádherne tepané zábradlie v kombinácii s funkčnými schodmi je pohladením pre oči a dodáva celkovému vzhľadu punc elegancie a štýlu.

Zábradlie má teda svoj estetický ale aj bezpečnostný význam, ktorý ocenia najmä starší ľudia s pohybovými ťažkosťami.

Keď už sme pri bezpečnosti – kovové schodisko má vzhľadom na svoju konštrukciu výhodu, že z neho voda po daždi alebo snehu veľmi rýchlo a efektívne stečie. Netvoria sa tak mláky, ktoré môžu predstavovať potenciálne riziko šmyku, či zamrznutia.

Ak si k tomu odpočítame starosti s upratovaním, prešpárovaním, či lakovaním, zistíme, že vstupné schody z kovu predstavujú skvelú alternatívu, ktorú je vhodné zvážiť.

Naša firma vám v tom podá pomocnú ruku. Obrovskú výhodu máte v tom, že schody do domu vám zrealizujeme na mieru s milimetrovou presnosťou. Vďaka tomu budete mať originálne schody podľa vlastných požiadaviek.

Stačí, ak vyplníte Kontaktný formulár a svoju predstavu o schodoch a my sa ozveme.


    Zdieľajte tento článok na sociálnych sieťach
    Facebook
    Twitter
    LinkedIn
    Telegram