Aký je postup pri výrobe schodov na mieru?

Rozhodli ste sa pre interiérové alebo exteriérové schody na mieru? Robíte dobre. Len vďaka schodom zhotoveným na mieru bude všetko dokonale sedieť a vy nemusíte robiť žiadne kompromisy. Vyberiete si farbu schodiska, použité drevené obloženie ( najmä pri interiérových schodiskách ) a tiež dizajn zábradlia.

To je práve jedna z najväčších výhod schodov na mieru. Jedinečnosť je to, čo vás dostane na úplne inú úroveň. Je to ako umelecké dielo. Vlastníte originál, ktorý nikto iný na svete nemá.

Poďme sa ale pozrieť, aký postup nasleduje, ak ste spravili to správne rozhodnutie a chcete originálne schody.

1.     Fáza projektu

Je dôležité si v prvom kroku uvedomiť, či máte dom ešte len na „papieri“, je vo výstavbe, alebo už pár rokov stojí a vy ste sa napr. rozhodli schodisko vymeniť. V každej fáze prináša plánovanie isté špecifiká. Ak ste len v prípravnej fáze, je najlepšie sa s nami priamo spojiť. My s vami prejdeme váš projekt rodinného domu a navrhneme, aké schody by pre vás boli najvhodnejšie. Tieto podklady potom zapracuje architekt priamo do projektu domu. Ak už dom staviate, a hrubá stavba je dokončená, je najvhodnejší čas myslieť aj na schody. V tejto fáze výstavby je totiž možné ešte robiť rôzne stavebné korektúry. Trochu zložitejšia je situácia, ak už dom postavený je a je aj obývaný. Je potrebné myslieť na to, že počas realizácie schodov bude v dome zvýšená hlučnosť a stavebný prach. Tomu sa nedá úplne vyhnúť, aj keď pristupujeme k realizácii maximálne citlivo.

 

2.     Zameranie

Pre nás asi najdôležitejšia časť projektu. Každý milimeter tu zohráva dôležitú úlohu. Po dopyte si väčšinou vypýtame priamo od majiteľa rozmery priestoru, fotografie, prípadne technické výkresy. Je ale lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Preto chodíme za klientmi aj priamo na stavbu, kde si presné rozmery a isté špecifiká zaznačíme – napr. elektrické rozvody, okná, výšky stropov, či uhly.

Jedine vďaka presnému zameraniu môžeme vyrobiť schody na mieru s dokonalou presnosťou.

3.     Príprava v dielni

Po zmeraní všetkých údajov, ktoré potrebujeme k výrobe sa presúvame do našej dielni v Tešedíkove, kde pripravujeme jednotlivé diely, zvárame, brúsime, striekame alebo nanášame farbu striekacou pištoľou.

4.     Montáž

Schody sú pripravené. Samozrejme, nie je možné ich premiestňovať ako celok. Sú rozložené na menšie diely, ktoré potom zvárame až na mieste a robíme dodatočné praktické aj estetické úpravy, aby bol výsledok dokonalý.

V prípade, že má zákazník záujem, montujeme aj nášľapy z dreva. Drevené nášľapy nevyrábame my, ale máme partnerskú stolársku dielňu, ktorá vyrába nášľapy na mieru. Nesmieme ešte zabudnúť na zábradlie, ktoré je bezpečnostným prvkom každých schodov.

Ak sa rozhodujete pre schody na mieru, či už von alebo vo vnútri domu, kontaktujte nás a radi pre vás pripravíme dizajnovo jedinečné schodisko.


    Zdieľajte tento článok na sociálnych sieťach
    Facebook
    Twitter
    LinkedIn
    Telegram