Výhody kovových schodov na mieru

Ak sa rozhodujete pre interiérové alebo exteriérové schody, mali by ste myslieť aj na materiál, z ktorého by mali byť zhotovené. So železom, či oceľou pracujeme už vyše 20 rokov, preto vieme zhodnotiť ich výhody v porovnaní napr. s drevom alebo betónom.

Kovové schody v exteriéri

nášľapy exteriérového schodiska na terasu

 

Práve železné alebo oceľové schody patria vo vonkajšom prostredí medzi najpopulárnejšie. Príčinu môžete hľadať predovšetkým vo vysokej odolnosti materiálu voči poveternostným podmienkam. Pri minimálnej údržbe disponujete schodmi, ktoré nepodliehajú vplyvom vetra, snehu, ľadu, či vody.

Drevené schodisko má podstatne vyššie nároky na údržbu. Lakovanie je pravidelnou súčasťou starostlivosti. Menšia odolnosť dreva na oter spôsobí, že schody sa môžu časom zbrúsiť.

Betónové schody v exteriéri majú o niečo vyššiu odolnosť ale opäť je potrebné zabezpečiť, aby schody neboli vystavené podmáčaniu, silnému premŕzaniu. Dôležitú úlohu hrá aj kvalita betónu, množstvo roxorových tyčí, kari rohoží. Pri oceľových schodoch tieto faktory odpadajú.

Schody v interiéri

kovové interiérové schodisko detail

 

Vo vnútorných priestoroch odpadá vplyv počasia. Ale aj v interiéri prinášajú kovové schody na mieru svoje výhody.

Betónové schodisko je vo vnútri praktické a mimoriadne stále. Má však jednu veľkú nevýhodu. Väčšinou sa stavia v čase výstavby rodinného domu. Ak je už dom postavený, je technicky aj hygienicky náročnejšie vsadiť na betónové schody. Rôzne ukotvenia do podlahy, či do stien domu sú limitujúcim faktorom.

Drevené schody sú z dizajnového hľadiska výhra. Poskytujú pocit útulnosti a tepla. Štruktúra a farba dreva pôsobí ukľudňujúco a prirodzene. Problémom je, že drevo stále „pracuje“. Po čase sa môže stať, že drevené schodisko začne vŕgať.

Oceľové alebo železné schodisko spája výhody kovu a dreva. Nášľapy na interiérových schodoch sú prevažne z dreva, preto neprídete o prírodný prvok vo vašej domácnosti. Pevnosť, stálosť a nízka údržba v kombinácii s nevŕzgajúcimi nášľapmi z dreva sú dokonalou kombináciou.

Či sa rozhodnete pre exteriérové alebo interiérové kovové schody na mieru, určite nespravíte zlé rozhodnutie.

Viac ako 20 rokov ponúkame našim klientom profesionálne schody na mieru. Nechajte si vypracovať nezáväznú cenovú ponuku.

 


    Zdieľajte tento článok na sociálnych sieťach
    Facebook
    Twitter
    LinkedIn
    Telegram