Rady a tipy ako vybrať interiérové schody

Schody vo vnútri ( domu, či bytu ) si na rozdiel od exteriérových schodov zakladajú viac na dizajne. Je to prirodzené. Veľkosť interiérového schodiska „zatieni“ aj veľké kusy nábytku ako pohovka alebo obývacia stena. Preto je dôležité myslieť na dizajn ale to nie je jediné, čo by ste mali brať do úvahy.

Interiérové schody prepájajú spoločenský od oddychovej časti. Schodisko prepája tieto dva svety. Preto je potrebné, aby schody boli predovšetkým bezpečné.

V tomto kroku je vhodné zapojiť architekta, ktorý schody navrhne. Nie je nič horšie, ako keď si ľudia najprv vyberú schody a potom sa ich snažia dopasovať do priestoru. Na jednej strane to nevyzerá dobre a na strane druhej nemusia spĺňať isté bezpečnostné štandardy.

Interiérové schody, ako sme už spomenuli, spája svet odpočinku a svet spoločenský. Zároveň tento „most“ slúži na prenášanie prachu, pachov z kuchyne ale aj hluku. Je preto nevyhnutné, aby boli schody kvalitné a dali sa ľahko čistiť a ošetrovať. Na kvalite sa šetriť nevypláca. Nekvalitné schody môžu časom pri došľapovaní praskať a vŕzgať, ak dobre nesedia. To môže byť nepríjemné najmä ak máte v domácnosti deti alebo návštevu, ktorých môže tento zvuk rušiť.

Klasické alebo točité interiérové schody?

Aj keď točité schodisko je dizajnové a posledné roky mimoriadne populárne, má aj ono svoje nevýhody. Neposkytuje vždy komfortnú chôdzu, takže riziko potknutia je väčšie ako pri klasických lomených schodoch. Točité schodisko sa hodí predovšetkým do priestorovo skromnejších domov, kde by klasické schody mohli uberať príliš veľa miesta.

Dôležitou súčasťou vnútorných schodov je aj zábradlie. Ak zvolíte zábradlie z tvrdeného skla, opticky získate na priestore a zároveň je toto riešenie dizajnovo veľmi príjemné. Odradzujúca môže byť v niektorých prípadoch cena a nutnosť pravidelnejšieho čistenia.

Ak zvolíte kovové zábradlie, snažte sa to dopasovať do celkového vizuálu miestnosti. Viacero štýlov môže pôsobiť na vás ale aj návštevu rušivo a neprirodzene.

Z akého materiálu by mali byť interiérové schody?

Naša firma už viac ako 20 rokov miluje kov. Za tie roky sme si uvedomili hneď niekoľko obrovských výhod kovových schodísk.

  • Nevŕzgajú a nevydávajú rušivé zvuky
  • Majú takmer nekonečnú životnosť
  • Sú farebne prispôsobivé, takže ich môžete kedykoľvek premaľovať
  • Sú bezpečné a odolné
  • Veľmi ľahko sa čistia a udržujú

Nechajte si vypracovať nezáväznú cenovú ponuku schodov na mieru


    Zdieľajte tento článok na sociálnych sieťach
    Facebook
    Twitter
    LinkedIn
    Telegram