Prečo je kov tak populárny pri výrobe schodísk na mieru?

V posledných rokoch sa oceľ stala TOP materiálom pri kovovýrobe, najmä pri tvorbe interiérových a exteriérových schodísk. Za týmto trendom je viacero dôvodov. Oceľ umožňuje extrémnu všestrannosť dizajnu, bez ohľadu na to, či štýl dizajnu má byť jednoduchý, elegantný, tradičný alebo moderný. To otvára architektom aj dizajnérom nekonečné možnosti dizajnu.

Schodiská vyrobené z ocele sú na rozdiel od drevených schodísk vyberané predovšetkým pre ich trvanlivosť a vysokú odolnosť voči drastickým zmenám v prostredí a sú úžasným doplnkom každej domácnosti alebo záhrady.

Väčšina kovových schodov je zo železa alebo ocele. Železo je potrebné ošetriť, aby nedochádzalo ku korózii. Na rozdiel od dreva je ale interval maľovania a ošetrovania železa podstatne dlhší, ako je tomu napríklad pri dreve, ktoré môže byť najmä vo vonkajšom prostredí náročnejšie na údržbu.

Kovové schodisko, ktoré sa spracuje s príslušnými detailmi a dizajnom, môže byť úžasným doplnkom do každého domu, kancelárie, budovy a nákupného centra.

Kov je najuniverzálnejším materiálom, pretože ponúka množstvo možností, pokiaľ ide o štýl a povrchovú úpravu.

Za viac ako 20 rokov práce so železom sme realizovali desiatky zákaziek ale 3 typy schodísk absolútne prevládajú. Teraz si ich predstavíme.

Priame schodiská

Priame schodiská sú určite jedným z najbežnejších a najrozšírenejších zo všetkých architektonických návrhov. Ak chcete niečo jednoduché a praktické, dobrou voľbou by bolo priame schodisko. Tieto schody majú najmenej zložitý výrobný proces, a preto sa ľahko inštalujú. Priame schody na mieru môžu mať aj komplexný dizajn zábradlia, ak chcete, aby boli atraktívne a zároveň jednoduché na používanie.

Schodisko v tvare L

Schody v tvare L sú variáciou priameho schodiska s ohybom v niektorej časti schodiska. Je to praktické riešenie v situáciách, kedy je priestor na schody značne obmedzený. Prítomnosť plochy na „medziposchodí“ poskytuje miesto na odpočinok, čo uľahčuje chôdzu a robí odbočku oveľa bezpečnejšou, pretože v prípade potknutia, nie je pád taký dlhý.

Schody v tvare U

Schody v tvare U, tiež známe ako polovičné schody, sú konštruované z dvoch rovnobežných ramien priamych schodov spojených podestou. Rovnako ako schody v tvare L, tento typ dizajnu schodov je bezpečný, pohodlný a má skvelú funkčnosť. Toto riešenie je praktické pre domy s minimom priestoru na schodisko, pretože je priestorovo úsporné ale pritom nestráca nič zo svojej elegancie.

 

Nech si vyberiete akýkoľvek typ schodov na mieru, u nás máte istotu, že zameranie, prevedenie, osadenie a dizajn sú na najvyššej úrovni vďaka poctivej remeselnej práci s históriou.

 


    Zdieľajte tento článok na sociálnych sieťach
    Facebook
    Twitter
    LinkedIn
    Telegram