Aká je cena schodov na mieru?

Pri stavbe rodinného domu sa počíta s každým eurom. Schody na poschodie je ale potrebné mať, inak úrad odmietne vydať kolaudačné rozhodnutie.

Máte dve možnosti – buď si objednáte hotové schody alebo si ich dáte vyrobiť na mieru. V prvom prípade je nutné myslieť na to, že každý dom je individuálny, preto nájsť „továrenské“ schody, ktoré by sedeli rozmermi ale aj dizajnom, je takmer nemožné. V prípade schodov na mieru je potrebné čakať, kým sa schody vyrobia a namontujú. Navyše toto riešenie môže byť drahšie, ale…

Práve schody na mieru predstavujú originálny prvok interiéru, ktorý nikde inde nenájdete. Navyše nemusíte robiť kompromisy, čo sa týka prevedenia a dizajnu – všetko si navolíte tak, ako ste si vysnívali.

Vplyv na cenu schodov má predovšetkým náročnosť prevedenia a v týchto časoch aj neuveriteľné zdražovanie ocele a železa, ktoré sú základnou surovinou pri výrobe kovových schodov na mieru.

Vo všeobecnosti platí, že čím sú schody náročnejšie z technického hľadiska, tým je cena vyššia. Úplne jednoduché rovné schody s jednoduchým zábradlím sú cenovo najdostupnejšie.

Cenovo sú najdrahšie schody do tvaru písmena U.                                             

dizajnové zábradlie schodov na mieru

 

      

Nezanedbateľnou položkou v rozpočte na schodisko sú aj zábradlie a nášľapy.

Jednoduché zábradlie zložené zo základných profilov a povrchovo upravené majú cenovku podstatne nižšiu ako zložité tepané ornamentálne kovové zábradlie, ktoré ale prináša svojmu majiteľovi pocit jedinečnosti a originality.

Cenovo najdostupnejšie sú nášľapy, ktoré sa vo väčšine prípadov používajú v exteriéri. Sú to klasické pozinkované rošty, cez ktoré jednoducho uniká voda aj nečistota a vyžadujú si takmer nulovú starostlivosť.

V interiéri sa zväčša ako nášľapy používa drevo, ktoré vďaka svojej štruktúre a teplu dokonale pasuje do celkového dizajnu. Toto riešenie je o niečo drahšie a vyžaduje si pravidelnejšiu údržbu.

drevené interiérové schody na mieru so zábradlím na zákazku

drevené interiérové schody na mieru so zábradlím na zákazku

Odpoveď na otázku, koľko stoja schody na mieru nie je preto jednoznačná. Preto, ak premýšľate nad schodmi na mieru v interiéri, alebo v exteriéri, pošlite nám obrázok z internetu, ak ste sa niekde inšpirovali. To nám pomôže vytipovať cenu pomerne podrobne. Ak máte jasno v type schodiska, rozmeroch, použitom materiály na zábradlie a nášľapy, cenu vám vieme stanoviť veľmi presne.

Aj napriek neustále sa meniacim cenám ( a zväčša neustále vyšším ) naša cenová ponuka platí po dohodnutý čas a meniace sa ceny surovín na ňu nemajú vplyv.

Pošlite nám bližšie info o vašej predstave schodov na mieru a my sa vám ozveme a upresníme si niektoré detaily, aby ste dostali presnú a jednoznačnú cenovú ponuku.


    Zdieľajte tento článok na sociálnych sieťach
    Facebook
    Twitter
    LinkedIn
    Telegram